Zpět na blog

Multijazyčnost e-shopu Manahu přinesla úspěch i nové zákazníky

25.10.2021 9:26:52
Láska k pejskovi, která jí pomohla vybudovat úspěšný byznys. To je příběh paní Petry Manychové, která v roce 2017 založila e-shop Manahu s chovatelskými potřebami. Jeho oblíbenost na trhu majitelce přináší sice mnoho radosti, ale také administrativy spojené s objednávkami hned v několika jazycích. S tou jí naštěstí vypomáhá krabicové řešení FastCentrik, které podporuje multijazyčné verze e-shopů.

 

Medailonek Petry Manychové

Z finanční analytičky k úspěšné podnikatelce. Petra Manychová udělala v roce 2017 velký krok, když se rozhodla opustit finanční sektor a vrhnout se po hlavě do online podnikání. Její rozhodnutí se jí však vyplatilo – e-shop Manahu se během pár let probojoval mezi špičku na trhu.

Petřino online podnikání ji zavedlo k řadě dalších aktivit, v rámci kterých má příležitost prezentovat své produkty po celé České republice. Ve svém volném čase tak Petra ráda zavítá na nejrůznější kynologické akce, výstavy či výcvikové pobyty. Do Petřiny sbírky projektů patří také Interaktivní psí herna, která umožňuje pejskařům vyzkoušet si psí hračky naživo, a to i v přítomnosti svých čtyřnohých mazlíčků.

 

E-shop Manahu

E-shop Manahu, se specializací na hlavolamy a interaktivní hry pro pejsky, byl manželi Manychovými založen v roce 2017. Velkou inspirací a hnacím motorem byl jejich nový pejsek Hubert, pro kterého se marně snažili najít kvalitní hračky a pamlsky. Obchod Manahu se tak stal jejich hlavních projektem, ve kterém najdou zalíbení všichni nadšení pejskaři. Návštěvníci e-shopu se mohou těšit na široké spektrum kvalitních hraček, hlavolamů, oblečků, zdravých dobrot, výcvikových pomůcek a řadu dalších produktů pro psy.


Eshop-Manahu.png

Rozhovor s Petrou Manychovou

Kde vznikl nápad založit si e-shop? A jak byste definovala hlavní historické milníky ve vašem podnikání?
Štěně. To převrátilo před pár lety naruby můj pracovní život a poklidný chod naší rodiny. Přivezli jsme si tehdy domů malého bláznivého pejska. Bylo potřeba ho vychovat a zaměstnat. Největších úspěchů dosáhnete u psů tradičně přes jídlo a společnou hru. A tak jsme se začali shánět po psích hračkách, které vydrží déle než do večera, mají nápad, psa zabaví a unaví. Ale k našemu překvapení bylo takových na českém trhu jako šafránu. Právě to byl impulz k tomu, že jsme začali uvažovat o vlastním projektu, který by pejskařům nabídl to, co nám zde chybělo.

V roce 2017 jsem dala vale své původní profesi finančního analytika v bance a vrhla se za nadšené podpory mé rodiny na podnikání. Na konci roku 2017 spatřil světlo světa náš rodinný e-shop zaměřený na interaktivní hry a hlavolamy pro psy www.manahu.cz.

Během dalších let jsme navázali přímou spolupráci se zahraničními výrobci těchto produktů ze Švédska, Rakouska a Německa a představili je zdejším pejskařům. S naším projektem Interaktivní psí herny jsme objížděli různé kynologické akce, od lokálních agility závodů přes mezinárodní výstavy psů. Povědomí o psích hlavolamech postupně rostlo a s ním rostl i náš e-shop.

 
Rozhovor5.jpg
Jak se aktuálně daří vašemu e-shopu a kam s ním směřujete?
Po třech letech v psím nejen on-line světě máme pevně vybudovanou pozici jedničky na trhu v sortimentu hlavolamů pro psy. Jejich nabídku stále rozšiřujeme a letos v září jsme na Veletrhu For Pets 2020 představili vlastní novinku, čmuchací koberečky pro psy. Je to první vlaštovka naší vlastní produktové řady hlavolamů pro psy. Tímto produktem vlastně vyplňujeme díru na trhu, kterou jsme vnímali z pozice pejskařů a kynologů. Aktuálně pracujeme na dalších prototypech, které plánujeme do nabídky e-shopu zařadit v příštím roce.

Jak se daří slovenské mutaci e-shopu, kterou jste nedávno spustili?
Průzkum trhu na Slovenku ukázal, že obdobně zaměřený e-shop nemají slovenští zákazníci k dispozici, a tak jsme se rozhodli spustit i slovenskou mutaci e-shopu. V plné verzi funguje dva měsíce a díky tomu se začínáme dostávat do povědomí i slovenské pejskařské veřejnosti. Aktuálně tvoří slovenské objednávky cca 10 % z celkového objemu objednávek a věříme, že se bude dařit jejich podíl dále zvyšovat.

Konkurence dodavatelů e-shopů je v dnešní době veliká. Proč jste si pro e-shop vybrali právě FastCentrik?
Při založení e-shopu jsme využili e-shopového řešení od Vaší konkurence. Postupem času, jak náš e-shop a požadavky na něj rostly, jsme pocítili potřebu najít nového partnera, který by jim dokázal optimálně vyhovět při řešení našich problémů. Mám na mysli především možnost rozšíření e-shopu o slovenskou jazykovou mutaci, kterou Fastcentrik standardně podporuje v rámci klasického balíčku nabízených služeb. Dalším velkým plus je možnost využití práce Vašich specialistů, kteří pro nás zařídili například migraci dat z původního řešení.

Čeho si na FastCentriku ceníte – v čem vidíte jeho hlavní výhody, popřípadě jaké funkcionality jsou pro vás nejvíce užitečné?
Mezi klíčové přednosti Vašeho e-shopového řešení řadím snadné napojení na aplikace třetích stran, které se dají s e-shopem propojit během pár kliknutí. Tímto způsobem jsme se bez problému připojili například k dopravnímu systému Zásilkovny, on-line platební bráně nebo on-line chatu.

Poslední otázka se týká naší zákaznické péče, která je pro fungování každého e-shopu zcela klíčová. Jakou zpětnou vazbu byste dala našemu zákaznickému servisu?
Péči o zákazníka hodnotím velmi kladně. Vážím si Vašeho profesionálního přístupu, který jsme měli možnost vyzkoušet a využít při rozjezdu e-shopu. Také běžná komunikace s operátory Vašeho helpdesku je vždy pohodová a vede k rychlému vyřízení našich požadavků.

 

Krabicový e-shop: Balík funkcí s multijazyčností v rukávu

Rostoucí požadavky na funkčnost e-shopu a jazykové mutace – to byly důvody, proč se paní Petra rozhodla přejít na naše krabicové řešení. Tato alternativa ji ulehčuje práci, starosti i čas spojené s vyřizováním administrativy a objednávek.
Pokud i vy, stejně jako Petra, hledáte řešení, které váš e-shop umožní vést v cizích jazycích a měnách, pak si jistě vyzkoušejte DEMO verzi na 30 dní zdarma.

Pro více informací a nezávaznou konzultaci nás neváhejte kontaktovat na zákaznické lince (+420) 800 666 222 nebo na e-mailu obchod@fastcentrik.cz. Rádi vám zodpovíme všechny otázky a pobavíme se o Vašich potřebách a přáních.
FastCENTRIK

Připravujeme Demo