Zpět na blog

Letem zbožákovým světem –⁠ 3. díl –⁠ Xemel

O tom, že základním předpokladem úspěšné inzerce na srovnávačích (a nejen nich) je kvalitní XML feed, jsme se rozepsali v jednom z předchozích článků. Proto si troufáme říct, že nejlepším přítelem e-shopařů a správců inzerce je po právu Xemel, online editor produktových feedů. Nebo je minimálně v první trojce.
 

Co je Xemel

Xemel je jednoduchý online editor produktových feedů. Co do nabízených funkcí a možností využití toho Xemel zvládne opravdu hodně a to co umí, rozhodně stojí za povšimnutí. Tak pojďme na to!

Základní funkcí nástroje Xemel je editace již vytvořených feedů. Můžete v něm editovat například feedy Heureky, Zboží.cz, Google Nákupů, Facebooku, Favi, Biana, Glami, Ceneo, Pricemanie a další. Editací je myšlena jakákoliv úprava elementů, které se vyskytují ve feedu, nebo vytvoření nových elementů, které cílový inzertní systém podporuje. Svůj feed v Xemelu jednoduše upravíte tak, aby vyhovoval požadavkům jednotlivých inzertních systémů. Vše na pár kliků, kdykoliv a bez zásahu programátora.
 
Xemel usnadňuje e-shopům řídit produktový datový tok. A protože disponuje vlastní technologií na zpracování produktových dat, umožňuje mu to kromě editace produktových XML feedů feedy také slučovat dohromady nebo vytvořit jakýkoliv produktový feed na míru dle individuálních požadavků. O tom si ale povíme více v příštím článku.
 
xemel_editacefeedu.png

Co vše Xemel nabízí:

  • Snadná editace XML feedů - Žádné složité vzorce, žádný kód. Místo toho přehledné grafické znázornění nastavených pravidel.
  • Vždy aktuální data - Feedy a úpravy nastavené v Xemelu se automaticky aktualizují co 45 minut. Po individuální domluvě jde nastavit automatickou aktualizaci feedu co 20 minut, nebo naopak frekvenci generování snížit třeba na jedenkrát denně.
  • Blesková aktualizace dat - V případě potřeby vynutíte přegenerování i ručně. Xemel pak přegeneruje feed klidně i do minuty.
  • Bezpečnost a stabilita - Bezpečnost je v Xemelu na prvním místě. Rozhraní Xemelu přenáší vaše data šifrovaně. URL vašich výstupních feedů obsahují unikátní hash, takže odkaz není možné jednoduše uhádnout. Díky zálohám na nezávislém serveru jsou feedy vždy dostupné.
  • Oprava chyb ve feedech - Vyskytne-li se ve feedu nějaká chyba, v Xemelu ji snadno odstraníte a problém tak rychle vyřešíte.
  • Nastavení dočasných promo akcí -  Potřebujete k produktům přidat dárky, nastavit zvýhodněné ceny doprav nebo jiné akce? Vše zvládnete sami v Xemelu.
  • Import úprav v CSV - Požadované úpravy elementů u konkrétních produktů můžete do Xemelu jednoduše importovat CSV souborem, který si předem připravíte v Excelu. To oceníte například při párování produktů.
  • Hodnoty na výstupu - Úpravy, které jste provedli v Xemelu, si hned snadno zkontrolujete pomocí funkce “Hodnoty na výstupu”.
  • Přístupová práva pro více uživatelů - Přístupová práva kolegům můžete pro větší bezpečnost udělovat na úrovni jednotlivých feedů (nikoli celého e-shopu) a z jednoho účtu můžete spravovat více e-shopů.
  • Sloučení několika feedů dohromady - S Xemelem můžete sloučit více vstupních feedů do jednoho společného produktového feedu. To se hodí třeba pro feedy od několika dodavatelů.
  • Vlastní custom řešení feedů - Po individuální dohodě jde v Xemelu upravovat či slučovat produktová data v jakékoliv (i vlastní) struktuře. 
  • Detailní nápověda a podpora na zavolání - Xemel má přímo v rozhraní nástroje propracovaný systém nápověd. Na Youtube rovněž najdete přehledné video-tutoriály, které vás provedou základy práce v Xemelu. A když ani ta nepomůžou, zavoláte nebo napíšete na podporu Xemelu a do pár minut máte odpověď.
  • Správa v Xemelu - Nemáte čas se starat o feedy? Správu XML feedů můžete svěřit přímo do rukou pracovníků Xemelu.

Přínos Xemelu pro e-shopaře

Hlavními benefity tohoto nástroje jsou možnost odbourání technických nedostatků v produktových datech, tím např. usnadnit inzertním systémům automatické spárování vašich produktů, šetřit váš čas, eliminovat množství bugů, zefektivnit inzerci a usnadnit vstup na zahraniční inzertní portály. To vše pod vaší plnou kontrolou a snadným přístupem k vašim datům. Přínos Xemelu spatřujeme hned na několika úrovních:
  • IT - Nepotřebujete investovat tolik programátorského času do přípravy produktových dat, řešení bugů apod. a programátor se místo řešení těchto provozních věcí může věnovat rozvoji e-shopu.
  • Markeťáci, produkťáci - Nejsou odkázání na spolupráci s programátorem, většinu úprav zvládnou okamžitě v Xemelu. Pružně tak zvládnou reagovat na vzniklé situace (chyby, promo akce, párování produktů). Produktová data mohou upravovat ještě před tím, než se nahrají do e-shopu nebo inzertního systému.
  • Management - Transparentnost a kontrola nad datovým tokem, šetření lidských zdrojů, značná úspora nákladů, rychlejší implementace změn, napojení nových dodavatelů atd. oproti řešení všeho přes programátora.

Práce v rozhraní nástroje Xemel

V Xemelu pracujete s pravidly (pro hromadné úpravy) a manuálními změnami (pro úpravy na úrovni jednotlivých produktů).

Práce s pravidly v Xemelu:



Práce s manuálnímí změnami:
 

 
 

Jak implementovat Xemel a kolik stojí?

Stačí se zaregistrovat. K tomu budete potřebovat e-mail, telefonní číslo a heslo.
 
Samotná implementace Xemelu je snadná:
  1. Feed, který chcete editovat nebo slučovat, nahrajete do Xemelu.
  2. Xemel váš feed po chvíli zpracuje a poté můžete v rozhraní nastavit požadované úpravy.
  3. Vámi nastavené úpravy Xemel propíše do svého výstupního feedu, který potom nasadíte do požadovaného systému/e-shopového řešení nebo kamkoliv potřebujete.
 
Produktová data vašeho feedu nyní proudí Xemelem a pravidelně se aktualizují co 45 minut. Xemel tedy do svého výstupního feedu propisuje všechna data, která mu posíláte svým feedem a provede v něm úpravy, které jste nastavili v rozhraní nástroje (např. skryje požadované produkty, přepíše názvy kategorií, přidá k produktům dárky, ceny doprav apod.).

 xmlfeed_proces.png
Cena za používání nástroje se odvíjí od velikosti feedů a začíná na 199 Kč/měsíc (pro feedy v souhrnu do 10 000 položek/e-shop). Cenové nabídky pro řešení na míru se řeší individuálně.
 

 


🔥 Speciální akce pro FastCentrikáře

Využijte nabídku 30denního nezávazného testování nástroje Xemel zcela zdarma a na vlastní kůži vyzkoušejte, s čím vám může pomoci. 
 
Co pro využití akce udělat?
Zaregistrujte se do 25. 11. 2020 na https://www.xemel.cz/registrace. Poté pošlete na info@xemel.cz e-mail s požadavkem na 30denní nezávazné testování a odkažte se na Netdirect. Následně vám poběží bezplatné 30 dní testování

 
Autor článku: Trayto 

trayto_1.png

Technologická společnost zaměřující se na práci s produktovými daty, těžbu online dat a automatizaci bidování na srovnávačích. Ve svém portfoliu má nástroje pro e-commerce –⁠ BiddingTools, BiddingManager a Xemel.
FastCENTRIK

Připravujeme Demo