Zpět na blog

Fastovinky z e-commerce – říjen 2019

07.11.2019 9:27:14

Tento měsíc jsou naše Fastovinky opět plné zajímavých aktualit z e-commerce, tak si je nenechte ujít. Sledujeme dění na scéně za vás, abyste se mohli plně soustředit na váš byznys.


Říjnová FastCentrik aktualizace

Co je nového v systému FastCentrik? Implementovali jsme dlouho očekávaný modul Porovnávání a v neposlední řadě zahájili spolupráci se službou Retino. Také jsme se věnovali optimalizaci některých stávajících funkcí.

🔹 https://www.fastcentrik.cz/blog/fastcentrik-novinky-rijen-2019

585x381_anotacni_Aktualizace.png 

Tlačítková novela

Připravovaná podoba novely zákona spotřebitelské části občanského zákoníku zavede pro e-shopaře povinnost upozornit zákazníky na to, že si objednávají zboží v e-shopu a tím se zavazují ho zaplatit.

Dle serveru Podnikatel.cz bude muset být objednávkové tlačítko zařazeno do té fáze procesu nakupování v e-shopu, kdy zákazník ještě neučinil závaznou objednávku, ale je mu už sdělena celková cena objednávky. Tudíž tlačítko by mělo následovat až poté, co zákazník vybere způsob doručení zboží a platební metodu (v případě, že za to provozovatel e-shopu účtuje poplatky).

Pro některé e-shopy to znamená, že budou muset změnit posloupnost některých kroků v průběhu objednávkového procesu a přiměřeně tomu upravit i obchodní podmínky.

Za FastCentrik budeme mapovat vývoj situace a s předstihem vás informovat o dalších krocích a doporučeních spojených s touto novelou.

🔹 https://www.podnikatel.cz/clanky/kdyz-slova-koupit-nebo-objednat-nestaci-vime-co-zmeni-tlacitkova-novela/
 

Garance doručení balíčků do Vánoc na Zboží.cz

Tým Zboží.cz připomíná možnost nastavení si nejzazšího data a času, do kterého musí zákazník provést objednávku, aby byl váš e-shop schopný zásilku doručit ještě před Štědrým dnem.

Od října je tato možnost zpřístupněna v administraci srovnávače. Více informací naleznete na blogu srovnávače.

 
Ukázka – zdroj Zboží.cz
dorucenidovanoc_zbozicz-(1).png

Chystáte se na lednový Reshoper?

Hlavní organizátorka konference a veletrhu Reshoper, Eva Knirschová, se rozpovídala v rozhovoru pro tyinternety.cz o nadcházejícím ročníku. Předpokládá více než 4000 návštěvníků a 130 vystavovatelů. Nově přibude partnerská stage, kde budou vystavovatelé prezentovat nové produkty či případové studie.

Uvidíme se tam? My si veletrh rozhodně nenecháme ujít a řadíme se stejně jako loni mezi vystavovatele.

reshoper2020.PNG

Instagram zveřejnil klíčové tipy pro marketéry

Instagram zveřejnil tipy pro marketéry a radí, jak zlepšit vizuální prezentaci nebo například jak lépe prodávat produkty na Instagramu.

🔹 Článek v češtině:  https://newsfeed.cz/instagram-predstavil-klicove-tipy-pro-marketery/

 
Ukázka obrázkových manuálů (zdroj: business.instagram.com)
instagram_tips.PNG

Zalando na českém trhu spustí outlet

Úspěšný německý e-shop Zalando, který v Česku působí od loňského června, rozjede novou službu. Do konce roku spustí nákupní klub Zalando Lounge – outletovou nabídku s výraznými slevami.  

🔹 https://www.mediaguru.cz/clanky/2019/10/zalando-na-ceskem-trhu-spusti-svuj-outlet/
 
 
  


Věříme, že vás novinky obohatily a přejeme vám úspěšný listopad plný spokojených zákazníků. 😊


FastCentrik_AdelaMrazkova-MarketingovaSpecialistka.png
FastCENTRIK

Připravujeme Demo