Zpět na blog

Vánoční sezóna: 5 rychlých tipů, jak podpořit váš e-shop

02.11.2022 10:20:46
Máme pro vás skvělé zprávy. Dle průzkumu nákupního rádce Heureka se Češi nechystají na Vánocích nijak závratně šetřit. Téměř dvě třetiny dotazovaných plánují za vánoční dárky utratit podobně či více než loni. Přečtěte si náš článek a buďte o krok dopředu. Přinášíme vám 5 rychlých tipů, jak svůj e-shop zvládnete doladit k dokonalosti a nabídnete zákazníkům to, co hledají.

Za vánoční dárky utratíme více, ale zaměstnáme srovnávače

Za vánoční dárky máme v plánu utratit stejně či více než loni. To je dobrá zpráva pro všechny majitele e-shopů. Něco se ale dost možná změní. Z průzkumu Heureky vyplývá, že zboží budou zákazníci pečlivě srovnávat a vybírat tak, aby neutráceli za zbytečnosti. Znamená to, že se budou kupující snažit hledat výhodné nabídky, protože rozdíl v cenách jednotlivých prodejců může být obrovský a ušetřit se díky pečlivému srovnání dá při vánočních nákupech i několik set korun.

Vánoční hity letošní sezóny? Praktické dárky v kvalitním provedení

dat stejného srovnávače vyplývá, že výrazně roste zájem o sortiment, který představuje praktické zboží, ovšem v kvalitním provedení. Lze očekávat, že typickým příkladem letošních vánočních hitů bude kupříkladu designové povlečení, utěrky, ručníky, kvalitní designové deky na zahřátí a podobně. Zájem zákazníků směřuje také do kategorie kosmetiky, ovšem roste zájem o dražší značky či luxusní kosmetiku, kterou člověk sám sobě nepořídí.

Příprava na Vánoce je v plném proudu

Známé přísloví praví, že kdo je připraven, není překvapen. Poctivou přípravu oceníte v době vánoční sezóny nejen vy, ale zejména vaši zákazníci. A protože do Vánoc zbývá stále ještě dost času, přinášíme vám 5 rychlých tipů, jak zpropagovat a zviditelnit svůj e-shop, abyste z letošní sezóny vytěžili co nejvíce.

1. Vsaďte na vánoční atmosféru a dejte zákazníkům to, pro co přišli

Vánoční nakupování se od toho běžného v něčem liší. Vše provází vánoční atmosféra. Nakupujeme a představujeme si, jak bude obdarovaný reagovat, když si svůj dárek rozbalí pod vánočním stromkem. Zákazník vybírá s cílem potěšit blízké a vykouzlit jim krásné Vánoce. To ovlivňuje i naši náladu. Využijte toho a dejte svému e-shopu vánoční kabát. Pomůže vám výměna bannerů, díky kterým můžete zvýšit konverzi nákupů a interakci na vašem e-shopu.
Obraťte se na naše kolegy ze zákaznické péče, kteří vám s výrobou bannerů pomohou. Do konce listopadu můžete využít zvýhodněnou cenu na jejich zhotovení.

2. K lepším pozicím ve vyhledávači vám pomůže PPC reklama

Potřebujete svůj e-shop před Vánoci výrazně zpropagovat? Pomůže vám k tomu PPC reklama, díky které posunete svůj e-shop na přední příčky. Obrovskou výhodou je, že nemusíte dlouhodobě budovat obsah, protože kvalitní pozice lze získat i bezprostředně po nastavení PPC. Placenou reklamu můžete navíc přizpůsobit konkrétnímu segmentu lidí a zvýšit si tak šanci na proklik i konverzi zboží.

3. Vánoce na sociálních sítích

Pryč je doba, kdy jsme Vánoce prožívali pouze doma v kruhu rodinném. V posledních letech slavíme také na sociálních sítích. Zde sdílíme vánoční atmosféru se svými známými, blízkými, kolegy, přáteli a followery. A toho můžete jako majitel e-shopu dobře využít. Během Vánoc si můžete dovolit i facebookové a instagramové příspěvky zdobit více exkluzivně než obvykle. Navíc snadno dáváte cílené skupině lidí tipy na dárky, propagujete akce a slevy, zajišťujete reklamu.

4. Využijte srovnávače zboží

Pokud si chcete utrhnout pokud možno ten největší kus koláče, musíte využívat srovnávače zboží. Jen tak získáte potenciál k oslovení co nejvíce nových zákazníků a opatříte si výkonný zdroj objednávek.

5. Využijte vánoční e-mail marketing

Díky e-mailingu máte v ruce nástroj, se kterým můžete snadno a rychle personifikovat a oslovit zákazníky, kteří u vás již nakoupili a byli s vámi spojení. Zacílit na stávajícího zákazníka může být totiž snadnější a výhodnější než na toho zcela nového.

Online marketing snadno a rychle

Dobrou zprávou je, že všechny tyto kroky se dají zvládnout ještě nyní. A nemusíte házet flintu do žita, pokud online marketing není zrovna váš obor. Naši specialisté z oddělení online marketingu vám se všemi aktivitami pomohou. Usnadní vám předvánoční chaotickou situaci a vše potřebné vyřeší za vás. Navrhnou řešení přímo pro vás, přizpůsobí kampaně na míru, sladí komunikaci a pomohou i se správným obsahem. Napište na onlinemarketing@netdirect.cz nebo zavolejte na (+420) 604 243 591 a nenechejte nic náhodě.
 

FastCENTRIK

Připravujeme Demo