Zpět na blog

Jakou platební bránu zvolit? Přehled platebních metod pro e-shopové řešení FastCentrik

17.10.2022 8:38:53
V našem posledním článku jsme si vysvětlili, jak postupovat při výběru platební brány a na jaké funkce se zaměřit. Nyní si představíme konkrétní platební brány, které můžete ve svém e-shopovém řešení FastCentrik využívat, a ukážeme si, jaké platební metody podporují.

Jaké platební metody nabízí platební brány pro e-shopové řešení FastCentrik?

Comgate

Comgate je ryze česká společnost s více než dvacetiletou tradicí. Poskytuje platební brány a platební terminály pro 15 tisíc klientů a realizuje transakce v hodnotě desítek miliard korun ročně. Do oblasti platebních služeb přináší transparentnost – ceny uvádí veřejně na webu stejně jako veškerou smluvní i technickou dokumentaci. Více k platebním metodám a funkcím platební brány zde.

Barion

Společnost Barion začínala v Maďarsku v roce 2015 a rychle se rozšířila na mezinárodní trhy. Poskytuje služby obchodníkům v 15 zemích, především v České republice, Maďarsku, Německu, Rakousku a Slovensku. Specializuje se na platební řešení pro e-shopy, nabízí celou řadu platebních metod a disponuje také nástroji na analýzu dat, které mají za cíl dopomoci k lepším obchodním výsledkům. Více k platebním metodám a funkcím platební brány zde.

GoPay

GoPay patří k největším poskytovatelům online plateb českého původu. Roční objem zprostředkovaných plateb se pohybuje v miliardách korun. V současnosti používá platební bránu GoPay více než 18 tisíc obchodníků nejen v Čechách, ale celé střední Evropě. Platební řešení GoPay používají e-shopy, mobilní operátoři, provozovatelé satelitní televize, ale i prodejci vstupenek nebo jízdenek. Mezi největší klienty GoPay patří Skylink, Voyo, O2, Kytary.cz, Footshop, Fortuna nebo Wedos. Na činnost GoPay dohlíží Česká národní banka a GoPay je držitelem licence České národní banky pro vydávání elektronických peněz. Více k platebním metodám a funkcím platební brány zde.

PayU

PayU je globální společnost fungující na 18 světových trzích a poskytující platební brány pro e-shopy, služby a další weby, které nabízí svůj obsah k prodeji. Zajistí platbu kartou na internetu pomocí bezpečné platební brány, ale i on-line převodem nebo pomocí mobilní platby. Díky odloženým platbám s Twisto si zákazníci e-shopů mohou zakoupit zboží, které v pohodlí domova vyzkouší a zaplatí až za 14 dní. Obchodník však nic neriskuje a své peníze získá ještě před odesláním zboží. Více k platebním metodám a funkcím platební brány zde.

GP webpay

GP webpay patří mezi nejpoužívanější platební brány v českých e-shopech. Splňuje ty nejpřísnější bezpečností standardy. Akceptuje většinu světových platebních karet, Google i Apple Pay elektronickou peněženku. Brána je k dispozici v 19 jazykových mutacích, přijímá 7 měn a je plně responzivní. Více k platebním metodám a funkcím platební brány zde.

ČSOB platební brána

ČSOB byla založena roku 1964 a dnes se specializuje na bankovní služby pro fyzické osoby a podnikatelské subjekty. Banka obsluhuje více než 3 miliony klientů v České republice a na Slovensku. ČSOB v minulosti nabízela platební řešení GP webpay, od roku 2021 nabízí a rozvíjí vlastní platební bránu. Na té je možné přijímat platby kartami. Podmínkou pro implementaci brány je vedení běžného účtu u ČSOB. Více k platebním metodám a funkcím platební brány zde.

Pays

Platební brána Pays funguje v České republice a na Slovensku a je vedena pod firmou pays.cz s.r.o. Zakladatelé s ní vstoupili na trh v roce 2015, ale pracovali na ní už několik let předtím. Jejich cílem bylo, aby byla brána co nejjednodušší a aby ji mohli používat i obchodníci, kteří nevlastní e-shop, a to pomocí platebních odkazů a předpisů. Více k platebním metodám a funkcím platební brány zde.

The Pay

Společnost ThePay.cz, s.r.o. byla založena roku 2011 a pod svými křídly sdružuje ty nejoblíbenější platební metody na trhu. Hlavním produktem společnosti ThePay, s.r.o. je bezpečná platební brána ThePay pro eshopy, internetové služby a všechny ostatní projekty, které potřebují přijímat platby přes internet. Samozřejmostí jsou SSL certifikáty od ověřené autority, umístění serverů v data centru TTC v ČR se standardy TIER3, mnoho kontrolních mechanizmů a dohled samotné ČNB nad celým systémem. Licenci pro platební styk od ČNB má ThePay od roku 2011. Více k platebním metodám a funkcím platební brány zde.
 








 
FastCENTRIK

Připravujeme Demo