Zpět na blog

Prodávejte víc díky live chatu a chatbotům

27.01.2023 9:42:07
Nalijme si čistého vína. E-shop bez live chatu je jako kamenný obchod bez prodavače. Když máte ve svém internetovém obchodě live chat okénko, získáváte oproti konkurenci obrovskou výhodu. Návštěvníci vašeho e-shopu se vás mohou dotazovat a komunikovat s vámi, díky čemuž je můžete snáze proměnit ve spokojené zákazníky. Pojďte se s námi podívat, jaké výhody vám může instalace chatovacího nástroje do vašeho e-shopu přinést.

Čísla hovoří jasně

Situace na trhu je dnes velmi náročná. Změna životního stylu způsobená pandemií způsobila, že stále více lidí nakupuje online a ke komunikaci využívá právě live chat. Oblíbenost tohoto moderního komunikačního zařízení tak poslední dobou rychle stoupá. Podle průzkumu provedeného nezávislou společností Forrester se 68 % nakupujících shoduje na tom, že pokud mají na výběr, většinou volí obchod, který má lepší komunikaci a nabízí zákaznickou podporu. 
Čím dřív na zprávu na chatu zareagujete, tím více zvýšíte šance na nové objednávky a uděláte na své zákazníky profesionální dojem. 

Co je to Live chat

Live chat je marketingový nástroj, který má dva cíle - efektivní komunikaci a prodej. Poskytuje mnohem rychlejší a interaktivnější způsob komunikace přímo na vašich webových stránkách. Při prohlížení produktů může návštěvník okamžitě položit otázku a dostat odpověď - jako v kamenném obchodě. Ale jako kamenné prodejny mají otevírací dobu, ani živá podpora není vždy online. Ve čtyři hodiny ráno vám s nákupem v obchodě nikdo nepomůže. V případě internetového obchodu to ale není žádný problém. Řešením je chatbot, který může běžet neustále a být studnicí informací pro návštěvníky kdykoli a kdekoli. 

Chatbot za vás odpovídá 24 hodin denně, 7 dní v týdnu

Chatboti jsou neocenitelným nástrojem pro komunikaci se zákazníky. Chatbot za vás automaticky zodpoví opakující se dotazy a pomůže zákazníkům s výběrem zboží. Čím více otázek si připravíte, tím více času budete mít na rozhovory se zákazníky a důležitější věci. Navíc reaguje okamžitě. Zjednodušeně si chatbota můžete představit jako recepčního, který vítá návštěvníky. Ihned mu nabídne sadu otázek v podobě několika tlačítek, z nichž si návštěvník může vybírat a pokud je to potřeba, může kontaktovat vaší zákaznickou podporu. Pomocí chatbota můžete také např. navést návštěvníka ke hledanému zboží nebo sbírat kvalitní leady. 

Live Chat - Smartsupp

Se Smartsupp ušetříte díky kombinaci Live chatu a chatbotu čas a náklady a zároveň zvýšíte míru konverze a prodeje. Pod jednou střechou máte automatické zprávy, video nahrávky spojené s konverzacemi, chatboty, podrobné statistiky, API. Navíc díky snadné integraci s FastCentrikem můžete rozjet Smartsupp na svém webu do dvou minut. 

Live chat vám pomůže zajistit, aby každá interakce se zákazníkem měla přidanou hodnotu. Jen zavedení kvalitní zákaznické podpory na webu a následná komunikace se zákazníkem vám pomůže výrazně navýšit prodeje. 

Hlavní funkce Smartsupp a jeho výhody

Automatické odpovědi - proaktivně oslovujete zákazníky vašeho webu ve správnou chvíli Vytvářejte personalizované automatické zprávy a nabízejte potenciálním zákazníkům pomoc, když ji nejvíce potřebují.

Propojení video nahrávek s konverzacemi - získejte záznamy návštěvníků propojené s konverzacemi, které vedli s vámi nebo vaším týmem. Využijte tato data k pochopení preferencí zákazníků a předvídání jejich budoucích potřeb.

Chatbot - zapojte chatbota a filtrujte tak dotazy.Šetřete čas a peníze díky automatizaci. Chatbot za vás zodpoví jednoduché nebo opakující se otázky nebo pomůže potenciálnímu zákazníkovi vybrat nejvhodnější produkt.

Integrace s Facebookem a Google Analytics - propojte Smartsupp s Facebook Messengerem mějte všechny zprávy na jednom místě.. V Google Analytics najdete pokročilé statistiky, pomocí kterých jednoduše změříte  dopad Smartsupp na míru konverze

Podrobné statistiky - vyhodnocujete kvalitu svých služeb.Sledujte hodnocení spokojenosti zákazníků, zjistěte, kdy vám nejvíce lidí posílá zprávy na chatu, jak rychle operátoři reagují a další užitečné informace.


Přemýšlíte nad nasazením livechatu a automatizace i na vášem e-shopu? Využijte možnost rychlé a snadné instalace díky integraci se Smartsupp

Po založení účtu máte k dispozici 14denní zkušební období ZDARMA se všemi funkcemi Smartsupp.

 

 
FastCENTRIK

Připravujeme Demo