Zpět na blog

Michal Klemens: "Láska k vaření již od malička"

08.02.2019 11:44:37
Výborný kuchař, kterého spousta z vás jistě zná, lidem předkládá své umění nejen v podobě vaření nejrůznějších delikates, ale snaží se jim dodat i to nejlepší zboží a služby. To je také důvod, proč si u FastCentriku založil 7 úspěšných e-shopů.
 
Ostatně na jeden z nich www.gastro-trade.cz mrkněte sami. Gastro-Trade vám nabízí profesionální a komplexní služby v oblasti gastro vybavení a cateringu. 


1.     Jak dlouho se věnujete vaření a co vás k tomu vedlo?
„Je to sice neuvěřitelné, ale od 9 let. Vždy mne lákaly chutě a vůně kuchyně, tak jsem se tam mamince a babičce vždy přimotal. A hlavně ten pohyb a akce v kuchyni, nemám rád statické věci."
 
2.     Co Vás inspiruje?
„Vše okolo mě. Ať se jedná o barvy, přírodu, lidi, zvířata. Nejdůležitější je to pak vše skloubit s čerstvými surovinami."

3.     Co pro Vás bylo největší výzvou v kuchyni?
„Toto je pro mne celkem těžká otázka, jelikož od roku 1995, kdy jsem vstoupil poprvé do profesionální kuchyně, tak jsem jich zažil opravdu hodně. Ale mohu zmínit, že vaření a natáčení v pořadu Dobré ráno pro Českou televizi, je pro mne vždy výzvou a adrenalinem. Jelikož točíme živě, nikdy nevíte, co přijde."
 
4.     Co Vás vedlo k tomu si založit e-shopy?
„Chtěl jsem být blíže lidem a zákazníkům. Hlavně s nimi rychleji komunikovat, představovat nové trendy a zboží. Být jim stále nablízku a k službám."
 
5.     Proč jste si vybral právě FastCentrik? A jak jste se spoluprací spokojen?
„Cesta k FastCentriku chvíli trvala. V počátku jsme byli u konkurenční firmy, kde jsme vlastně ani nevěděli, jestli jsme spokojeni nebo ne, jelikož jsme o e-commerce vůbec nic netušili. Ale potom přišla pozvánka na prezentaci e-shopu FastCentrik, která nám otevřela oči a už jsme migrovali s prvním e-shopem www.gastro-trade.cz k firmě NetDirect s.r.o. na platformu FastCentrik. Následně jsme vytvořili slovenského bratříčka www.gastrotrade.sk. Se spoluprací jsme natolik spokojení, že dnes máme u NetDirectu na FastCentriku 7 e-shopů (smích). Asi 7, musím se zeptat u nás na IT, a to mluví za vše."
 
6.     Co nového plánujete na vašem e-shopu v nejbližší době?
„Hodně jsme přivítali možnost vložení videa na Youtube přes administraci FastCentriku, tak točíme promo videa a videa s recepty se skvělým štábem České televize Ostrava a brzo bude snad i Gastrotrade TV."
 
7.     Preferujete nákupy na e-shopech nebo si zajdete do nákupního centra?
„Já osobně ano, vnímám to jako skvělou věc."
 
8.     Vyjmenujte 5 surovin v kuchyni, bez kterých se rozhodně neobejdete.
„Voda a sůl ☺ bez toho to určitě nejde. Ale asi jste čekali něco méně známějšího. Batáty, Citronová tráva, olivový olej, cherry rajčátka a pražma královská."
 
9.     Vzpomenete si na to, co jste vařil úplně poprvé?
„Ano. V 9 letech jsem dělal domácí hranolky ve fritéze. Bylo to v roce 1990. Velký zážitek."
 
 
10.  Jste známý a úspěšný kuchař. Kde všude se s vámi můžeme setkat?
„Je toho hodně, ale v krátkosti. Na obrazovkách České televize, převážně v pořadu Dobré ráno na ČT 2, již brzo na Gastrotrade TV a v produktových videích na našem webu www.gastro-trade.cz a www.gastrotrade.sk. U nás v kuchyňském studiu Gastrotrade a také u vás na školeních a poradách na Varenské ulici v sídle NetDirect s.r.o. v Ostravě 😊."

FastCENTRIK

Připravujeme Demo