Zpět na blog

Video obsah prodává!

Ano. Video. Už má v portfoliu vašeho marketingu své místo? Cože? Vy ještě své firemní, produktové, HR…video nemáte? Proč byste jej měli mít? Video je nástroj k srdci zákazníka. Během pár sekund (OK, někdy minut – dle jeho délky 😊) vytváří pocit jedinečnosti (jaká je vaše firma), lidské blízkosti (navzdory skutečným kilometrům) a akčnosti (je rychleji konzumovatelné, než cokoli jiného). A to není vše. Videa mají pro váš byznys větší přesah. Pojďte se proto podívat, proč tvořit svůj vlastní video obsah!


10. důvod: SEO

Ano, SEem všem začíná i končí. Video vložené na vašich www zvyšuje podle SEO odborníků pozici vašeho webu v Googlu. A to 53 krát. Díky videu budete zkrátka viděni. Doslova. 


9. důvod: Větší pozornost zákazníka

Čteme čím dál míň (není čas), proto obliba videí málokoho překvapí. Video obsah nutí zapojit všechny naše smysly. Soustředit se. V rychlejším čase se pak coby zákazníci dovídáme, co nám chce daná firma říct. Prodat. A tak si můžeme tenhle druh proma i užít. 


8. důvod: Vyšší zapojení

Tím není myšleno nic jiného, než větší chuť sdílet, komentovat a přeposílat videa, která pak mohou oslovit (dále zapojit) i naše přátele a známé. Ostatně, znáte to sami… Co a proč nejčastěji přeposíláte?


7. důvod: Optimalizace technologií pro videa

Výhodám nosnosti sdělení videí se přizpůsobují i technologie. Třeba takový Facebook. Nepřekvapí, že jeho tvůrci vycházejí při všem, co dělají, z psychologie člověka, proto… Facebook je video-friendly. Nezbývá se než podivit nad tím, proč valná většina firem zde ještě nemá své firemní video.


6. důvod: Měřitelnost

Dočetl zákazník článek do konce? Nebo jen do půlky? Sdílel jej nepřímo s přáteli? Těžko říct. U videa víte naopak naprosto přesně zpětnou vazbu, zda splnilo svůj účel. A jak se s ním dále nakládalo.


5. důvod: Retence prudce stoupá

Statistiky online marketérů ukazují, že až 65 % lidí se dodívá na ¾ videa. Když už tedy něco chcete nutně / naléhavě své cílově skupině říct, řekněte to videem. Bude mít lepší zásah. 


4. důvod: Video v direct mailingu nevadí

Tedy, má větší míru prokliků, než cokoli jiného chcete posílat. A to dokonce dvojnásobně! Zkuste si to. Video obsah láká. 


3. důvod: Snadnější výroba

Co dříve bylo snem, stává se dnes skutečností. Videa lze vytvářet jednoduše a za dostupné peníze. I autentický video obsah nahraný na mobil řekne víc, než 1000 psaných vět. Navíc, upřímně, mnoho lidí lépe mluví, než umí psát. Že.  


2. důvod: Emoce! 

Ano, video nás nutí zapojit více smyslů, a tak u některého brečíte smíchy, u jiného souhlasně kývete hlavou, u dalšího pak jste celí napjatí, co se z něj v závěru vyklube. Kdo donutí zákazníka jednou pocítit vůči značce emoce, má ho na své straně. Tedy na svém Call-to-action buttonu


1. důvod: Získání zákazníků

Zpátky na začátek… Tím, že se zákazníkem mluvíte, jedno že virtuálně, s ním navazujete vztah. Má pak pocit blízkosti, důvěryhodnosti, osobní vazby k vaší firmě a značce. Proto video má mocný dar: Oslovit a prodávat!  


Závěrem…

Video má smysl. Víc než super text. Proto i tento návod je napsán poněkud „heslovitě“ a ponechává prostor pro vlastní kreativu a …Vlastní video obsah! 
FastCENTRIK

Připravujeme Demo