Zpět na blog

Platební brána Pays je nyní dostupná ve FastCentriku

Přinášíme novou platební bránu Pays, která je nyní k dispozici i pro FastCentrik e-shopy! Pays funguje na trhu od roku 2015 a nabízí zajímavé podmínky zejména pro menší a střední podnikatele a firmy. Díky tomuto partnerství se teď můžete těšit na mnoho zajímavých výhod.

Služby zvyšující e-shopům úspěšnost plateb

Pays  nabízí obchodníkům volitelné služby, které průkazně zvyšují úspěšnost dokončené transakce. Tyto služby jsou k dispozici pro všechny FastCentrik e-shopy zdarma:

Druhý pokus o platbu – úspěšnost 28 %

V případě neúspěšné transakce se díky možnosti opakované platby se konverze zvýšily obchodníkům o 28 %.

Připomínka pro platbu převodem – úspěšnost 37 %

V případě odložené platby u metody bankovním převodem 37 % zákazníků provedlo platbu na základě automatické e-mailové připomínky.

Připomínka pro platby kartou – úspěšnost 19 %

V případě, že zákazníci nedokončili transakci do půl hodiny od zakoupení, 19 % z nich provedlo platbu později na základě automatické e-mailové připomínky.

Platební předpis pro nedokončené platby – úspěšnost 64%

V případě, že zákazníci nedokončili nákup (např. neměli k dispozici kartu po ruce, někdo je vyrušil, vybil se notebook, ztráta připojení…), můžete zákazníkovi zaslat vygenerovaný platební předpis z nedokončené transakce.

Platební předpisy z takových nedokončených plateb byly následně ze 64 % uhrazeny.


Pays

Bezplatné nadstandartní služby

Platební odkazy

Jedná se o nejjednodušší platební nástroj. Pomocí platebních odkazů si můžete nechat zaplatit za různé produkty a služby. Jednoduše si vygenerujete URL odkaz, který můžete vložit kamkoliv na stránku. URL okamžitě zákazníka přesměruje na platební bránu a je zahájena platba.

Platební předpis

Platební předpis nejen pomáhá podstatně zvyšovat konverze při nedokončení platby, ale slouží jako skvělý nástroj pro vybírání zálohových plateb nebo i při vyúčtování. Platební předpis se generuje přímo v rozhraní Pays a následně zasílá e-mailem na vybranou nebo vybrané e-mailové adresy.

E-produkty

Pays nabízí speciální službu pro zjednodušený prodej e-produktů neboli digitálního obsahu, který tak může být jednoduše dodán prostřednictvím e-mailu. Díky této službě máte možnost využít nastavení voucherů, které jsou například automaticky zaslány v případě nákupu nad stanovenou částku.

Zjednodušený prodej přes Facebook

Pro ty z vás, kteří máte stálou a širší nabídku zboží, dobře fungující Facebook stránku a chcete využít pokročilé obchodní funkce, existuje varianta Facebook obchodu, která umožňuje jednoduché propojení pro prodej přímo přes Facebook.

Rychlé QR platby v rámci České republiky

Díky Pays můžete skrze implementovanou platební bránu platit nejen kartou, ale také využít možnost QR platby a SMS platby. QR platby jsou navíc oproti karetním transakcím ještě levnější. Na českém trhu podporuje QR platby většina českých bank.

Jednoduché a bezplatné vratky

V případě, že byl zákazník nespokojený se zakoupeným zbožím nebo službami, můžete prostřednictvím Pays provádět jednoduché bezplatné vratky. Stačí v rozhraní najít konkrétní transakci a jednoduchým kliknutím tlačítka lze prostředky snadno zaslat. Při vracení prostředku lze nastavit i výši vracené částky (například pro případy pouhé kompenzace do vybrané výše).  

Převod tržeb na účet ve vlastní režii

Přehled o veškerých tržbách prostřednictvím Pays máte k dispozici přímo v rozhraní, kde si můžete také jednoduše určit, kolik peněz si chcete poslat na svůj účet. Peníze obvykle dorazí do druhého pracovního dne. Při převodu financí můžete zadat jak variabilní symbol, tak poznámku pro příjemce platby. Díky tomu můžete snadno své příchozí platby identifikovat a párovat. Veškeré platby chodí na jeden účet, který byl nastaven při registraci.

Další výhody pro obchodníky

Aktivace Pays ve FastCentrik

Jak si platební bránu Pays aktivovat? Nejprve je nutné vytvořit účet u Pays. Vyplňte registrační formulář a z platební brány vám budou poskytnuty všechny důležité údaje pro propojení s e-shopem. V dalších krocích postupujte dle návodu, který najdete v našich manuálech. Je to jednoduché a zvládne to opravdu každý.
FastCENTRIK

Připravujeme Demo