Zpět na blog

Jak na e-shopu ověřovat věk zákazníků skrze MojeID

29.06.2021 14:02:22
Prodáváte na vašem e-shopu alkohol, tabákové výrobky nebo třeba erotické pomůcky? A řešíte ověření věku u zákazníků? Pojďme se podívat, jak realizovat online autentizaci plnoletosti díky službě MojeID. ​
 

O službě MojeID

MojeID je autentizační služba, díky které si zákazníci mohou zřídit a centrálně spravovat svou internetovou identitu, s níž se poté mohou přihlašovat na e-shopy a k tisícům dalších služeb soukromého sektoru i veřejné správy.

MojeID

Jak funguje ověření přes MojeID?

Zvolit si můžete ze dvou možností nastavení:

  1. Ověřování věku v objednávce –⁠ Věk zákazníka je ověřován skrze MojeID v momentě potvrzení objednávky. V případě, že zákazník není plnoletý, ho systém nepustí v objednávce dál.
  2. Přihlášení a registrace skrze účet MojeID –⁠ Zákazník, který je na e-shopu poprvé a vlastní účet MojeID, se může na jeden klik zaregistrovat a přihlásit se do vašeho e-shopu.


Jak ověření nastavit ve FastCentriku?

Modul MojeID je dostupný pro všechny FastCentrik tarify zcela zdarma. Pouze v případě, že byste měli zájem o plný přístup do MojeID, stojí využití této služby v plném rozsahu funkcí 1000 Kč ročně a platí se přímo poskytovateli

Ve FastCentriku lze modul jednoduše aktivovat v Nastavení –⁠ Aplikace 3. stran.

Dále zaškrtněte dvě tlačítka: Povolit přihlášení do e-shopu pomocí mojeID a Povolit vyplnění údajů z mojeID v objednávce a máte hotovo. 


MojeID

 

Podrobný manuál a záznam přednášky

V případě, že byste potřebovali ještě více informací ohledně nastavení, najdete vše potřebné v našem manuálu.  

Pustit si můžete i záznam naší přednášky z konference Internet a Technologie (21).
 


 
FastCENTRIK

Připravujeme Demo