Zpět na blog

Amazon.de je už v češtině

Internetový gigant Amazon přeložil svůj německý e-shop i do češtiny. Ne tedy celý, ale z více než 100 milionů produktů jsou od 7. listopadu česky popsány řádově miliony položek. Přesné číslo společnost neuvedla, zmínila však svůj záměr nabídku produktů v češtině dále rozšiřovat.

  • Na českojazyčnou mutaci se dostanou zákazníci z domény Amazon.cz nebo německé Amazon.de, na kterou budou v prvním případě automaticky přesměrováni. Amazon.com tuto možnost nenabízí. Jazykovou verzi si pak zákazníci sami zvolí v horním pravém rohu přepnutím jazyka v ikonce zeměkoule. Přeložená je i sekce Můj účet, navigace i objednávání a zasílání zboží. Jak rychle budou dopřekládány zbývající sekce a zboží, ukáže čas.

  • Zajímavým lákadlem pro české zákazníky je doprava do ČR zdarma u objednávek v hodnotě nad €39 (1000 korun). Kvůli nezbytnému propočtu měn je na Amazon.de dostupný i převodník měn. Výhodnější je většinou platit v eurech. Z možností platby se nabízí dvě varianty - debetní nebo kreditní kartou. Dostupná je i funkce 1-Click Buy, díky které je možné za zboží zaplatit jediným kliknutím na příslušné tlačítko. Zákazníci Amazon.de také mají k dispozici telefonický nebo e-mailový zákaznický servis v případě nesnází a objednávky v českém jazyce.
  • Zajímavostí je, že čeština je po němčině, angličtině, nizozemštině, polštině a turečtině šestým jazykem, v němž mohou zákazníci na tomto webu nakupovat.
FastCENTRIK

Připravujeme Demo